30 Ağustos 2010 Pazartesi

Koza Finalistleri

IFW defileleri başlamadan önce Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması yapıldı. Ödüller sahiplerini buldu ama ödül alamayan fakat bizim aklımızda kalan bazı tasarımlar oldu.


Burcu Sönmezateş / Geri Dönüşüm

Özmen Edis / Amphora

Zeynep Kasap / Op-art

Miray Gürsoy / İsyan


Nurgül Güner / Kafes


Roberto Ferit Enver / Fütüristik Romantizm


Esra Ayşe Akkaya / Spaghetti Junction





27 Ağustos 2010 Cuma

Fashion and Istanbul

Hepimizin heyecanla beklediği Fashion Week geldi de bitiyor bile. Sis ve bende defileleri izlemeye gittik ama defile fotoğraflarını birçok blogda görebileceğiniz için bu postta defilelerden bahsetmeyelim dedim. Fashion Week'in gerçekleştiği kampüste İstanbul Moda Akademisinin öğrencilerinin tasarımlarını da sergileniyordu. İçinde beğendiklerim olmasına rağmen bazıları bana ünlü tasarımcıları hatırlattı.




Elif Cığızoğlu



Givenchy



Burberry Prorsum

Sizde benim gibi tasarımlarda modacıların etkilerini gördünüz mü?




Bunlarda beğendiğim birkaç tasarım...

24 Ağustos 2010 Salı

Ne Giydim?


Eski postlara bakarken hiç Paris'ten Ne Giydim postu atmadığımızı fakettim.. İlk günle başlayalım dedim, uçağımız erken olduğu için uçaktan iner inmez bavulları bırakıp kendimizi Paris sokaklarına attık. Bende üşenerek üstümü değiştirmedim bu yüzden pek Parisien bir havam olmadı ama en azından rahattım.




Hem uçakta rahat etmek hem de Paris'in soğuk havasına karşın bu eteğimi tercih ettim biraz bol olduğu için olması gerektiğinden uzun duruyor. Uzun bir süre böyle uzun bir etek bakındım fakat bulamayınca  iş başa düştü dedim ve kendim diktim. Bu tarz etekleri dikmek son derece kolaydır uğraşırsanız bir gün içinde bile bitebilir; eğer isterseniz merak edenler için dikiş postu da yaparız. Gözükmese de babetlerimin üstünde iplere bağlı taşlar var o kadar çok ses çıkardılar ki her adımım hissedildi.

Bluz:Mango
Ayakkabı:Derimod
Çanta:Guess
Etek:Made by me :)

23 Ağustos 2010 Pazartesi

Mila

Bugün inanılmaz şeker bir bebeğin rüyalarının annesi tarafından anlatılmasıyla ortaya çıkan fotoğraflarını göstermek istiyorum herkese. O kadar yaratıcı ki fotoğraflar insan bir an kendi çocukluğunu düşünmeye başlıyor.

Kurgu ve kıyafetler için ise söyleyecek söz bulamıyorum...


Spacemila



Rockstar

Butterfly


Snowman

Nirvana

Rain of roses

Batbaby


Bookworm


Candyland


Elephant rider




Imaginary friend


Jungle


Ray of sunshine


Surfer girl


UP!


Bunny wabbit




Soccer

1001 Daydreams


Laundry day


Precious pearl


Circus


Loves me, loves me not..


Pippi Longstocking


Anne Adele Enersen'in yaptığını mükemmel bulan benden başka birileri var mı?